Nytt strømbrudd over store deler av Venezuela

Det har vært et nytt, stort strømbrudd i Venezuela, opplyser AFP. De mange strømbruddene i landet den siste tiden har ført til vannmangel. Foto: AP / Ariana Cubillos / NTB scanpix
Det har vært et nytt, stort strømbrudd i Venezuela, opplyser AFP. De mange strømbruddene i landet den siste tiden har ført til vannmangel. Foto: AP / Ariana Cubillos / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det har vært et strømbrudd over store deler av Venezuela, deriblant i hovedstaden Caracas. Strømbruddet er det største på en uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store deler av hovedstaden samt store områder i minst 20 av landets 23 delstater er rammet, ifølge AFP som blant annet viser til en rekke meldinger på sosiale medier.

Flere steder har vært mørklagt natten gjennom.

Det har vært en rekke omfattende strømbrudd i hele landet siden et massivt strømbrudd 7. mars hvor landet ble mørklagt i fem dager. De mange strømbruddene har ført til stor frustrasjon blant befolkningen.

På grunn av mangel på strøm til å kjøre pumpene har strømbruddene også ført til vannmangel i Caracas og andre byer.

President Maduro har lagt skylden for strømbruddene på amerikansk sabotasje, mens opposisjonsleder Juan Guaidó mener de skyldes regimets inkompetanse og manglende vedlikehold.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden