Minst sju meldes drept av sikkerhetsstyrker under protest i Khartoum

Demonstranter i Khartoum utenfor militærets hovedkvarter mandag. Foto: AP / NTB scanpix
Demonstranter i Khartoum utenfor militærets hovedkvarter mandag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytterligere sju personer skal være drept av sikkerhetsstyrker i Sudans hovedstad Khartoum i forbindelse med demonstrasjonen foran militærets hovedkvarter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser aktivister som står bak protestbølgen mot president Omar al-Bashir og hans regjering. Blant de drepte er det også en offiser, ifølge en talskvinne. Ytterligere 30 personer skal være såret.

Myndighetene har ikke kommentert opplysningene.

Demonstrasjonen foran militærets hovedkvarter startet lørdag og har samlet tusenvis av mennesker. Det er den største siden protestene brøt ut i desember i forbindelse med økte brødpriser.

Sikkerhetsstyrker har flere ganger forsøkt å jage vekk demonstrantene med tåregass, gummikuler og skarp ammunisjon. I alt skal 15 mennesker være drept av regjeringsstyrkene de fire siste dagene.

Forsker: Det er ikke religion og våpen som fører til krig

Tirsdag morgen ble det meldt at det ble avfyrt tåregass mot demonstrantene, samtidig som flere kilder meldte at de hørte lyden av skudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sikkerhetsoffiserer avfyrer tåregass. Jeg kan se at demonstranter hoster og dekker ansiktene sine med hender og munnbind, sa et øyenvitne til nyhetsbyrået AFP.

Omar al-Bashir har styrt Sudan i 30 år, og demonstrantene forsøker å få militæret til å stille seg bak kravet om at han må gå av.

FN advarer: Millioner på randen av sult i Sør-Sudan