Ni protestledere dømt i Hongkong

De dømte protestlederne Chan Kin-man, Chu Yiu-ming og Benny Tai før de entret rettssalen tirsdag. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix
De dømte protestlederne Chan Kin-man, Chu Yiu-ming og Benny Tai før de entret rettssalen tirsdag. Foto: Vincent Yu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni personer som ble stilt for retten etter å ha ledet massedemonstrasjoner i Hongkong i 2014, er tirsdag funnet skyldig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gruppen som består av jurister, professorer, studentaktivister og religiøse ledere, er funnet skyldig for blant annet ordensforstyrrelse og sammensvergelse.

De ni er dømt for å ha stått bak opptøyer og demonstrasjoner som del av den såkalte paraplybevegelsen, som i 2014 organiserte store demonstrasjoner i Hongkong.

Deres støttespillere samlet seg utenfor rettsbygningen, og mange av dem hadde med seg gule paraplyer, som ble et symbol på protestene etter at studentene som demonstrerte brukte dem til å forsvare seg mot tåregass.

Protestene varte i 79 dager, og brakte enkelte dager 100.000 mennesker til gatene i protest mot valgendringer som ville gi det kinesiske kommunistpartiet økt innflytelse over hvem som skulle styre i byen.