16 saudiarabere får innreisenekt til USA etter Khashoggi-drapet

Mike Pompeo baserer seg på en amerikansk lov som tillater utenriksdepartementet å innføre innreisenekt til statlige tjenestemenn i andre land som er involvert i grove menneskerettighetsbrudd. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
Mike Pompeo baserer seg på en amerikansk lov som tillater utenriksdepartementet å innføre innreisenekt til statlige tjenestemenn i andre land som er involvert i grove menneskerettighetsbrudd. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

16 saudiarabiske statsborgere får innreiseforbud til USA som følge av drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser USAs utenriksminister Mike Pompeo mandag.

Han baserer seg på en amerikansk lov som tillater utenriksdepartementet å innføre innreisenekt for statlige tjenestemenn i andre land som er involvert i grove menneskerettighetsbrudd.

Blant mennene på listen er Saud al-Qahtani, som har tette bånd til kronprins Mohammed bin Salman, som i praksis er landet leder. Al-Qahtani er også tidligere hoffrådgiver for kongefamilien.

USAs etterretningstjeneste CIA har konkludert med at bin Salman ga ordre om drapet på Khashoggi, men USAs president Donald Trump har sådd tvil rundt om bin Salman er den ansvarlige.