Bayern-show i tysk storkamp

Robert Lewandowski jubler for Bayern München-mål lørdag. Foto: Michael Probst, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bayern München knuste Borussia Dortmund med 5-0 i «seriefinalen» i Bundesliga-fotballen lørdag.

Vertene ledet 4-0 til pause, og seieren gjør at Bayern overtok tabelltoppen og har ett poeng mer enn Dortmund med seks kamper igjen å spille.

Bayern var i slag og lot ikke gjestene få en sjanse i mange minutter. Mats Hummels ordnet 1-0 etter ti minutter. 1.-omgangen ble et mareritt for Borussia Dortmund. Bayern presset på i alle ledd og skapte mange farlige situasjoner.

Robert Lewandowski brukte dagen til å bli femtemann i historien til å runde 200 Bundesliga-mål. Det gjorde han med en scoring. – Jeg kunne aldri før tro at jeg skulle klare det, og jeg husker fortsatt mitt aller første mål i den tyske serien, sa polakken til Sky.

Seieren gjør at Bayern-trener Niko Kovac kjøpte seg en buffer med tanke på å beholde jobben. Han overtok klubben i fjor sommer, men har i perioder hatt problemer med å levere resultatet tilhengere og klubbledelsen er tilfreds med.

Bayern er også klar for den tyske cupens semifinale.