Ett av tre gisler reddet i aksjon på Filippinene

Et indonesisk gissel klarte å svømme i sikkerhet, mens en landsmann druknet i en aksjon for å frigi dem på Filippinene. En malaysier ble skutt av gisseltakerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En militær talsmann sier redningsaksjonen fant sted på øya Simusa i Sulu-regionen sør i landet. De to indonesiske fiskerne la på svøm i et forsøk på å komme seg i sikkerhet etter fire måneder som gisler.

Heri Ardiansyah ble hentet opp av vannet av soldatene som kom dem til unnsetning. Landsmannen Hariadin druknet før soldatene kunne redde ham. Tre gisseltakere som skal ha tilhørt gruppa Abu Sayyaf, ble skutt og drept.

I en separat hendelse forsøkte Jari Bin Abdullah fra Malaysia å stikke av fra dem som holdt ham fanget torsdag. Han ble skutt i ryggen, og det oppsto en skuddveksling mellom soldater og gruppen som holdt mannen fanget, opplyser militærtalsmannen. Den malaysiske mannen er lagt inn på sykehus, og tilstanden hans beskrives som stabil.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden