Nicaragua løslater flere demonstranter

En ny pulje på 50 personer som satt fengslet for å ha demonstrert mot president Daniel Ortega ble fredag løslatt, men siktelsen mot dem er ikke opphevet. Arkivfoto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix
En ny pulje på 50 personer som satt fengslet for å ha demonstrert mot president Daniel Ortega ble fredag løslatt, men siktelsen mot dem er ikke opphevet. Arkivfoto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ytterligere 50 personer som var fengslet for ha demonstrert mot Nicaraguas president Daniel Ortega, ble løslatt fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden februar har rundt 200 demonstranter blitt løslatt i flere puljer. Løslatelsen skjer uavhengig av en bredere prosess som omfatter flere hundre politiske fanger i landet.

Husarrest

– Nå som jeg er hjemme, føler jeg meg fri. Jeg er glad for å være sammen med moren min, faren min og hele familien. Og jeg kommer til å fortsette å kjempe, for Nicaragua må være fritt og 100 prosent rent – ingen korrupsjon, ingen mordere, sier studenten Franklin Rodrigo Artola García etter å ha sluppet ut av fengsel.

Selv om en ny gruppe nå er løslatt, opprettholdes siktelsen mot dem. Mange overføres til husarrest i stedet for å få friheten helt tilbake, slik opposisjonen har krevd. Ortegas motstandere har sagt at over 640 mennesker er fengslet av politiske årsaker etter å ha blitt pågrepet i demonstrasjonene som brøt ut for et år siden. Ortegas folk sier tallet er betydelig lavere.

Uforberedt

Både opposisjonen og Røde Kors var uforberedt på den siste løslatelsen. Sistnevnte har fått i oppdrag å sette opp en liste med forslag om hvem som bør løslates innen midten av mai. Dette er en del av en avtale mellom regjeringen og opposisjonskoalisjonen Sivil allianse.

Luís Alvarado, som er landets utsending til Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) sier løslatelse er «et bevis på at staten og regjeringen holder seg til avtalene de har forpliktet seg til».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden