WSJ: USA vil sette Irans revolusjonsgarde på terrorliste

USA vil klassifisere Irans revolusjonsgarde som en terrororganisasjon, noe som kan øke presset på elitestyrken, skriver Wall Street Journal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen siterer anonyme tjenestemenn og skriver at Trump-administrasjonen allerede mandag kan kunngjøre avgjørelsen, som skal ha vært til vurdering i lang tid.

Revolusjonsgarden ble dannet etter den islamistiske revolusjonen i 1979 og har som formål å beskytte prestestyret i landet. Garden har i de påfølgende 40 årene fått stor makt i landet, også økonomisk.

En del av revolusjonsgarden – Quds-styrken, som har fått sitt navn fra det arabiske navnet på Jerusalem – støtter Irans allierte i Midtøsten, inkludert Syrias president Bashar al-Assad og Hizbollah i Libanon.

Trumps regjering har allerede innført omfattende sanksjoner mot Iran etter å ha trukket seg fra den internasjonale atomavtalen med landet. Dersom garden blir klassifisert som en internasjonal terrororganisasjon, vil enhver institusjon eller person i USA som handler med garden, bli straffeforfulgt.

Ifølge Wall Street Journal er både pentagon og CIA skeptiske til en slik endring og sier det vil føre til økt risiko for amerikanske militære styrker uten å påføre den iranske økonomien særlig mer skade.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden