Ny feil avdekket på Boeings 737 MAX-fly

Nye fly i 737 MAX-serien under produksjon i Boeing-fabrikken i Renton i USA. Foto: AP / NTB scanpix
Nye fly i 737 MAX-serien under produksjon i Boeing-fabrikken i Renton i USA. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Boeing har avdekket enda en feil i programvaren på 737 MAX-flyene. Feilen skal ikke være relatert til datafeilen som mistenkes å ha bidratt til to flystyrter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det dreier seg om en «relativt liten feil», uttalte Boeing-talsmann Charles Bickers fredag. Bickers sa feilen som nå er oppdaget, ikke har noen tilknytning til programvaren MCAS, som Boeing også er i gang med å rette opp.

En ny versjon av programvaren er allerede underveis, la han til.

En feil i MCAS-programvaren mistenkes for å ha vært en medvirkende årsak til at to fly av typen 737 MAX 8 har styrtet i Indonesia og Etiopia. Etter forrige måneds styrt i Etiopia har luftfartsmyndigheter verden rundt satt alle fly av typen på bakken, i påvente av at årsaken til flystyrtene er klarlagt og programvareoppdateringer er på plass.

Avsløringen av den nye feilen kan være en årsak til at Boeing ser ut til å forlenge tidsrammen for å gi flyene grønt lys igjen, ifølge AP.

Fredag kunngjorde selskapet også at de reduserer produksjonen av 737-fly med rundt 20 prosent. Fra midten av april kuttes produksjonen fra 52 til 42 fly i måneden. I tillegg blir det oppnevnt en komité som skal gå gjennom hele den interne prosessen med å designe og utvikle fly.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden