Morfaren til IS-krigeren Michael Skråmos barn vil hente dem hjem

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju barn sitter foreldreløse igjen i Syria etter at den svensk-norske IS-krigeren Michael Skråmo døde i mars. Nå vil morfaren deres hente dem hjem til Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder SVT.

Barnas mor døde ifølge SVT i januar, og i mars fortalte Skråmos mor til samme kanal at også han er død.

Parets sju små barn sitter for øyeblikket i ulike fangeleirer i Syria, og flere av dem er så underernærte at de behandles på sykehus. Barnas morfar Patricio Galvez sier til SVT at flere av barna også skal ha lungeinfeksjoner.

Galvez befinner seg nå ved grensa til Syria.

– Vi har søkt om å få komme inn i området, og endelig fått tillatelse, sier han.

Det yngste av de sju barna er bare ett år gammelt. De andre er 2, 3, 5, 5, 7 og 8 år gamle. De to på fem er tvillinger. Én av disse tvillingjentene er forsvunnet.

De tre barna som er blitt født hos IS, er på et sykehus i byen Hasaka nord i Syria, mens de tre eldste skal være i et telt for foreldreløse i en flyktningleir.

– Alle vet hva slags organisasjon IS er. Min kamp har handlet om å redde sju uskyldige barns liv. Alt det dårlige som har skjedd, alt det onde, har ingenting med barna å gjøre. De er bare ofre, sier Galvez.

Skråmo var en av de mest profilerte fremmedkrigerne og IS-rekruttererne som har reist fra Sverige. Han var norsk statsborger med norske foreldre, men er født og oppvokst i Göteborg.