Forvirring om Julian Assange skal kastes ut av Ecuadors ambassade

Julian Assange utenfor Ecuadors ambassade i London. Foto: AP / Frank Augstein / NTB scanpix
Julian Assange utenfor Ecuadors ambassade i London. Foto: AP / Frank Augstein / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

WikiLeaks hevder Julian Assange innen «dager eller timer» kastes ut av Ecuadors ambassade i London, men en tjenestemann i Ecuador motstrider meldingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen avgjørelse er tatt om å kaste ut Julian Assange, sier en høytstående tjenestemann i Ecuador.

WikiLeaks har tvitret at Assange skal kastes ut og at det allerede foreligger en avtale med Storbritannia om at han skal pågripes. De siterer en høytstående kilde i Ecuadors statsapparat.

I en annen tweet skriver de at de har fått dette bekreftet fra enda en kilde på høyt nivå, men dette bestrides av en høytstående tjenestemann i Ecuador.

Ecuadors president Lenin Moreno anklaget onsdag WikiLeaks-grunnleggeren for gjentatte brudd på vilkårene for sitt eksil i Ecuadors ambassade i London.

Moreno sa i et intervju med ecuadorianske medier onsdag at Assange ikke har rett til å hacke private kontoer eller telefoner eller å blande seg inn i politiske saker i andre land, spesielt ikke land som Ecuador har gode forbindelser med. Han har også anklaget Assange for å avlytte telefonsamtaler og spre private bilder fra hans telefon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge bilder på WikiLeaks' twitterkonto har en liten gruppe støttespillere av Assange slått leir utenfor Ecuadors ambassade i London.

Julian Assange har siden 2012 sittet i eksil i den ecuadorianske ambassaden i London. Dit søkte han tilflukt fordi han fryktet å bli utlevert til USA etter å ha blitt anklaget for voldtekt i Sverige.

I USA risikerer Assange tiltale for forræderi etter å ha offentliggjort hemmelige dokumenter fra krigene i Irak og Afghanistan.