Rapport: Klimaanlegg var årsaken til museumsbrann i Brasil

Brann i et klimaanlegg var hovedårsaken til museumsbrannen i Rio de Janeiro, konkluderer etterforskerne etter sju måneders etterforskning. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix
Brann i et klimaanlegg var hovedårsaken til museumsbrannen i Rio de Janeiro, konkluderer etterforskerne etter sju måneders etterforskning. Foto: Leo Correa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Et klimaanlegg var hovedårsaken til at Brasils nasjonalmuseum i Rio de Janeiro brant ned, konkluderer eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rapporten kommer det også fram at museet ikke hadde anbefalt utstyr for å hindre brann og spredning. Det trekkes blant annet fram at de manglet vannslanger og ikke hadde tilstrekkelig med sprinkler og branndører.

Ifølge organisasjonen Open Accounts, brukte museet kun 4.000 dollar på sikkerhetsutstyr mellom 2015 og 2017. Beløpet tilsvarer rundt 35.700 kroner med dagens kurs.

Brasils nasjonalmuseum hadde Sør-Amerikas største samling av historiske gjenstander før brannen 2. september i fjor – rundt 20 millioner gjenstander og 530.000 litterære verk.

Myndighetene i Brasil har lovet å gjenoppbygge museet i Rio de Janeiro. En rekke land, inkludert Tyskland, Italia, Frankrike, Canada og USA, har tilbudt seg å bistå.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden