Tsipras: Brexit er gresk for meg

Hellas' statsminister Alexis Tsipras (til høyre) under en pressekonferanse med sin danske motpart Lars Løkke Rasmussen torsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Hellas' statsminister Alexis Tsipras (til høyre) under en pressekonferanse med sin danske motpart Lars Løkke Rasmussen torsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hellas' statsminister Alexis Tsipras innrømmer at det er vanskelig å skjønne seg på detaljene i britenes brexit-prosess.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tsipras, som ledet Hellas da landet nesten krasjet ut av eurosonen i 2015, sier han diskuterte britenes skilsmisse med EU da han møtte sin danske motpart Lars Løkke Rasmussen torsdag:

– Selvsagt, brexit kunne ikke utelates fra vår samtale. Jeg forsøkte å få den danske utenriksministeren til å bli klokere, og han forsøkte å gjøre meg klokere om det som skjer. Jeg er ikke sikker på at vi klarte å skaffe oss et helhetlig bilde, sa Tsipras til journalister etter møtet.

– Sannheten er at vi er litt, ehh … hvordan skal jeg si det, vi følte en viss overraskelse over det britiske politiske systemets manglende evne til å finne fram til et felles ståsted, sa Tsipras ifølge Reuters.

Den danske utenriksministeren sa til journalistene etter møtet at britiske politikere må samarbeide for å finne en løsning.

– Vi må være påpasselig og unngå en såkalt hard brexit, sa Løkke Rasmussen, med henvisning til risikoen for at britene kan komme til å forlate EU uten noen avtale, dersom de ikke enes om en snarlig plan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden