Moske-angriperen på New Zealand donerte til høyreekstreme i Europa

<p>En politimann holder vakt utenfor al-Noor-moskeen i Christchurch på New Zealand. Mannen som er siktet for terrorangrepet her, har gitt flere pengebidrag til høyreekstreme organisasjoner i Europa. Foto: AP / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
En politimann holder vakt utenfor al-Noor-moskeen i Christchurch på New Zealand. Mannen som er siktet for terrorangrepet her, har gitt flere pengebidrag til høyreekstreme organisasjoner i Europa. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Vincent Thian / AP

Mannen som er pågrepet for angrepet på to moskeer på New Zealand, donerte flere ganger penger til ytterliggående organisasjoner i Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brenton Tarrant, som fredag trolig blir siktet for 50 drap etter terrorangrepet i Christchurch i forrige måned, donerte penger til såkalte identitær-organisasjoner i 2017 og 2018, ifølge den østerrikske avisa Der Standard.

Nye lover: Heller mot stor endring i våpenloven i New Zealand

I 2017 ga han fire ganger pengegaver for til sammen 2.200 euro til den franske gruppa Generation Identitaire, som er sterkt innvandringsfiendtlig.

Han ga også 1.500 euro til Martin Sellner, lederen for den østerrikske identitær-bevegelsen.

Gransker angrepet: Ardern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep

Politiet gjennomsøkte Sellners leilighet i forrige uke etter at båndet til Tarrant ble kjent. Han innrømmer at han fikk pengene, men nekter for å ha hatt kontakt med Tarrant.

Østerrike, som i dag har en høyrekoalisjon som også omfatter det høyreradikale Frihetspartiet, etterforsker nå identitær-bevegelsen for å se om den må kalles en terrororganisasjon som bør forbys.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden