New Zealands politi mener død 54-åring ikke kan knyttes til terrorangrep

Politiet i New Zealand mener den 54 år gamle mannen som døde etter en politikonfrontasjon forrige uke, ikke kan knyttes til terrorangrepene i Christchurch.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig sier de i en uttalelse onsdag at mannen utgjorde en «betydelig fare mot samfunnet», og at han støttet handlingene til gjerningsmannen som drepte 50 personer i moskéangrepene 15. mars.

Aksjonerte forrige uke

Politiet gikk forrige uke til aksjon mot den 54 år gamle mannens hus i Christchurch etter tips om «mistenkelig oppførsel». I huset fant de flere våpen.

Mannen ble senere stoppet da han kjørte bil utenfor sentrum. Da politiet etter flere timer med forhandling nærmet seg bilen, fant de mannen kritisk skadd med stikkskader. Han døde kort tid etterpå av det som skal ha vært selvpåførte skader.

Støttet terrorangrepet

Ifølge lederen for det lokale politiet, John Price, hadde ikke mannen noen direkte tilknytning til 28-åringen som er mistenkt for å stå bak angrepene i Christchurch. Men 54-åringen kom i politiet søkelys etter å ha sendt «foruroligende» eposter hvor han refererte til terrorangrepet.

– Basert på gjenstandene funnet under ransakelsen, det han sa i forhandlingene med politiet, og videre etterforskning, mener politiet at han utgjorde en betydelig trussel mot samfunnet, sier Price i en uttalelse.

To personer i saken er fortsatt under etterforskning. Politiet ønsker derfor ikke å si noe mer om hvilken trussel 54-åringen utgjorde mot samfunnet.

Samlet på våpen

Ifølge mannens far flyttet de to fra Russland til New Zealand i 1997. Faren hevder sønnen samlet på våpen, men at han aldri viste tegn til å bruke de.

Den nå avdøde mannen har flere dommer mot seg, blant annet for væpnet ran.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden