Pence: Tyskland risikerer å holdes som gissel av Russland

USAs visepresident Mike Pence mener Tyskland opptrer uakseptabelt fordi de vil samarbeide med Russland om en gassrørledning.
USAs visepresident Mike Pence mener Tyskland opptrer uakseptabelt fordi de vil samarbeide med Russland om en gassrørledning. Foto: Cliff Owen / AP/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk økonomi kan bli holdt som gissel av Russland hvis de fortsetter samarbeid om gassrørledning med russerne, advarer USAs visepresident Mike Pence.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland og Russland samarbeider om gassrørledningen Nord Stream 2, som vil gjøre det mulig for Russland å omgå Ukraina og eksportere gass direkte til Tyskland under Østersjøen.

– Dersom Tyskland fortsetter byggingen av Nord Stream 2 kan dette gjøre at tysk økonomi vil holdes som gissel av Russland, sa Pence onsdag i forkant av et NATO-møte i forbindelse med alliansens 70-årsjubileum.

Rørledningen er møtt av kritikk fra både europeiske land og USA. Mange EU-land er kritiske fordi de mener den gjør Europa for avhengig av Russland.

Utenriksministre fra NATO-landene er til stede i Washington for å feire jubileet.

Pence kritiserte også Tyskland for ikke å trappe opp forsvarsbevilgningene til 2 prosent av BNP, som president Donald Trump har krevd av NATO-landene.

– Det er uakseptabelt for Europas største økonomi å fortsette å ignorere trusselen fra Russland og å forsømme både eget og felles forsvar, sa Pence.

Trump til Stoltenberg: – Jeg var ikke i tvil om hvem jeg ville ha