Anklager Assange for å bryte eksil-vilkår

Julian Assange har sittet i eksil i Ecuadors ambassade i London siden 2012. Ecuadors president anklager WikiLeaks-grunnleggeren for å bryte vilkårene for eksiloppholdet.
Julian Assange har sittet i eksil i Ecuadors ambassade i London siden 2012. Ecuadors president anklager WikiLeaks-grunnleggeren for å bryte vilkårene for eksiloppholdet. Foto: Frank Augstein / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ecuadors president anklager WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange for gjentatte brudd på vilkårene for sitt eksil i Ecuadors ambassade i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med ecuadorianske medier sier president Lenin Moreno at Assange ikke har rett til å hacke private kontoer eller telefoner eller å blande seg inn i politiske saker i andre land, spesielt ikke land som Ecuador har gode forbindelser med.

Julian Assange har siden 2012 sittet i eksil i den ecuadorianske ambassaden i London. Dit søkte han tilflukt etter å ha blitt anklaget for voldtekt i Sverige fordi han frykter å bli utlevert til USA.

Assange ble gitt politisk asyl i Ecuador av landets daværende president Rafael Correa. Etter at Lenin Moreno tok over som president i 2017, har han flere ganger omtalt Assange som en «uønsket gjest».