Brunei har innført strenge sharialover

Bruneis sultan Hassanal Bolkiah sier han vil ha et sterkere islam og har iverksatt en streng sharialovgivning i landet. Foto: AP / Vincent Thian / NTB scanpix.
Bruneis sultan Hassanal Bolkiah sier han vil ha et sterkere islam og har iverksatt en streng sharialovgivning i landet. Foto: AP / Vincent Thian / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sultanen av Brunei trosser all kritikk og har innført nye, strenge sharialover i det asiatiske landet. Dødsstraff eller amputasjoner venter den som bryter loven

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye loven fastsetter dødsstraff for en rekke forhold, inkludert voldtekt, utroskap, homofili, ran og fornærmelse av profeten Muhammed.

Den innfører også pisking som straff for abort og amputasjon som straff for tyveri og gjør det til et lovbrudd å eksponere muslimske barn for andre religioner enn islam.

– Alle som kommer til å besøke landet vårt kommer til å ha en herlig opplevelse, og de kommer til å nyte det trygge og harmoniske miljøet, sier Bruneis sultan Hassanal Bolkiah, som har styrt landet eneveldig de siste 51 årene.

– Jeg vil ha et sterkere Islam, fortsetter han.

Aktuelt: FN kaller Bruneis nye homofililov umenneskelig

FN og en rekke menneskerettsorganisasjoner er meget kritiske til de nye lovene.

– Jeg appellerer til regjeringen om å stanse iverksettelsen av den drakoniske nye loven som vil være et alvorlig tilbakeslag for folket i Brunei, sa FNs menneskerettighetskommissær Michelle Bachelet tidligere denne uka.

Loven ble først kunngjort for seks år siden, men det har tatt tid å iverksette på grunn av motstand fra menneskerettighetsgrupper og arbeidet med de praktiske detaljene. Nå er den altså trådt i kraft.

Aktuelt: Amnesty ber Brunei droppe «ondskapsfull» straff for homofile