Saudi-Arabia gir Khashoggis barn store pengebeløp og luksushus i «blodpenger»

Jamal Khashoggi sine barn får utbetalt store summer per måned etter farens død. Foto: AP Photo/Hasan Jamali/NTB scanpix.
Jamal Khashoggi sine barn får utbetalt store summer per måned etter farens død. Foto: AP Photo/Hasan Jamali/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Barna til regimekritikeren Jamal Khashoggi, som ble drept av saudiarabiske agenter i fjor, har fått store pengesummer og luksusboliger av myndighetene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jamal Khashoggi var en anerkjent journalist som var kjent for å kritisere kronprins Mohammed bin Salman og hans regime i Saudi-Arabia.

Husene skal være verdt oppimot fire millioner dollar, men kun Salah, som er den eldste av barna, kommer til å bli boende i huset de har fått. De tre andre, som bor i USA, kommer til å selge husene, skriver Washington Post , som har snakket med kilder nær familien.

I tillegg til dette får de utbetalt et femsifret månedlig dollarbeløp som en kompensasjon av drapet på faren. Kong Salman var den som godkjente utbetalingene til barna i slutten av 2018.

– Slik støtte er en del av vår kultur ikke noe annet, har en talsperson fra Saudi-Arabia uttalt.

Aktuelt: Saudiarabiske kvinneaktivister løslatt

Fem av mennene som var i konsulatet da Khashoggi ble drept kan få dødsstraff, om påtalemyndigheten i Saudi-Arabia får det som de vil. Blir de dømt til døden kan familien til Khashoggi benåde de fem mennene, og det gjør at de har krav på flere titalls millioner dollar, som en del av «blodpenge»-ordningen.

Blodpenger er kompensasjon som kan betales til den dreptes pårørende for å oppnå tilgivelse og unngå dødsstraff.

Barna til Khashoggi har ikke uttalt seg om utbetalingene og husgavene.

Aktuelt: Saudi-Arabias konge med spark til Trump

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden