Halvnakne klimaaktivister pågrepet under brexit-debatt i Underhuset

Påkledde demonstranter protesterte mot brexit utenfor Parlamentet i London tidligere mandag. Foto: Jonathan Brady/PA via AP / NTB scanpix
Påkledde demonstranter protesterte mot brexit utenfor Parlamentet i London tidligere mandag. Foto: Jonathan Brady/PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Elleve klimademonstranter ble pågrepet da de kledde av seg i Underhuset i London under nok en langdryg brexit-debatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktivistene sto i bare underbuksene på galleriet mandag kveld og anklaget politikerne for å ignorere akutte behov for å bekjempe klimaendringene.

– Jeg er lei av tiden og ressursene som regjeringen vår kaster bort på å ommøblere dekkstolene på Brexitanic, sier Iggy Fox, en 24 år gammel biolog som deltok i protesten, i en uttalelse.

Politikerne stirret på de halvnakne demonstrantene, hvorav noen bare var iført en stringtruse, uten at Underhusets speaker avbrøt debatten. Mens de folkevalgte diskuterte ulike strategier for Storbritannias kaotiske EU-utmelding, ble nakne rumpeballer presset opp mot glassveggen.

Slagord som «SOS» og «Slutt å kaste bort tiden!» var malt på aktivistenes kropper. Noen limte også hendene fast i glassveggen, noe som gjorde det vanskeligere for sikkerhetsvaktene som kom for å fjerne dem. Politiet opplyste mandag kveld at de er siktet for å ha «krenket offentlig anstendighet».

To av aktivistene stilte opp i heldekkende grå kroppsmaling og elefantmasker i et forsøk på å illustrere at klimakrisen har blitt «elefanten i rommet» for britiske politikere.

Brexit har utløst en politisk krise som har begrenset rommet for andre saker i den britiske regjeringen.

Den konservative parlamentarikeren James Heappey la ut et bilde av protesten på Twitter, med teksten «Parliament just got a little bit more nuts!»

Personvernpolicy