Flystyrt-rapport i Etiopia klar denne uken

Den foreløpige rapporten etter flystyrten i Etiopia 10. mars vil trolig være klar denne uken. Foto: AP / NTB scanpix
Den foreløpige rapporten etter flystyrten i Etiopia 10. mars vil trolig være klar denne uken. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den foreløpige rapporten etter flystyrten i Etiopia i mars vil bli lagt fram i løpet av uken, opplyser det etiopiske samferdselsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksdepartementets talsmann Nebiat Getachew opplyste først at rapporten skulle være klar mandag. Men samferdselsdepartementet, som leder etterforskningsarbeidet, opplyser senere at det fortsatt vil gå noen dager.

– Rapporten blir mest sannsynlig gitt ut en dag senere denne uken, sier departementets talsmann Mussie Yiheyes.

Det er uklart om den foreløpige rapporten skal offentliggjøres for allmennheten, eller om den vil være begrenset til luftfartsmyndigheter som amerikanske Federal Aviation Administration (FAA).

Flyets såkalte svarte bokser, som i virkeligheten er oransje og består av en ferdskriver og taleregistrator, blir for tiden undersøkt av den franske flyhavarikommisjonen BEA, som i samarbeid med amerikanske og etiopiske granskere prøver å finne ut hvorfor flyet styrtet.

Alle de 157 menneskene som var om bord, mistet livet da Boeing 737 MAX 8-maskinen tilhørende Ethiopian Airlines styrtet 10. mars like etter avgang fra Addis Abeba. Flyet skulle til Nairobi.

Blant de omkomne var norske Karoline Aadland, som jobbet for Røde Kors.

Flyet var av samme type som Lion Air-flyet som styrtet i Indonesia i oktober, der alle de 189 om bord døde. Etter ulykken i Etiopia ble alle 737 MAX 8-fly satt på bakken verden over.