Franske fotobokser vandalisert – flere dør i trafikken

Over halvparten av fotoboksen langs franske veier er ramponert de siste måneden. I etterkant har det vært en økning i antall dødsofre i trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen omkom 253 mennesker i trafikken i Frankrike i februar, mens drøy 5.200 ble skadd. Tallene innebærer n økning på henholdsvis 17 og 22 prosent fra samme måned i fjor. Februar dermed den andre måneden på rad med flere dødsfall etter en «historisk» nedgang i 2018, opplyser franske trafikkmyndigheter.

Myndighetene forklarer økningen med omfattende sabotasje mot fotobokser de siste månedene og sier det har ført til slappere holdninger i trafikken.

– Den kraftige økningen i trafikkdødsfall i februar, gjelder først og fremst fotgjengere og syklister, unge voksne i alderen 18–24 år og eldre over 65 år, opplyser myndighetene ifølge avisen Le Monde.

I januar fortalte innenriksminister Christophe Castaner at over halvparten av lan dets fotobokser var blitt helt eller delvis ødelagt siden protestbevegelsen de gule vestene startet sine demonstrasjoner i november i fjor. Nesten 60 prosent av kameraene var satt ut av drift av personer som påstår å tilhøre bevegelsen, sa Castaner.

Mange bilister og motorsyklister er misfornøyd med at fartsgrensen på mange veier ble senket fra 90 til 80 kilometer i time i fjor, og flere har rettet sin frustrasjon og sinne mot fotoboksene.

Personvernpolicy