Palestiner drept ved Gaza-grensa

En palestinsk mann er drept av israelske styrker ved grensa mellom Israel og Gazastripen, ifølge helsemyndighetene i det palestinske området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohammed Saad, som var i begynnelsen av 20-årene, skal ha blitt truffet i hodet av splinter fra en israelsk stridsvogngranat fredag kveld eller natt til lørdag. Han døde senere på sykehus.

Store demonstrasjoner mot blokaden av Gazastripen er planlagt flere steder langs grensa lørdag ettermiddag. Saad deltok i en mindre protest i forkant av de større arrangementene.

Andre demonstranter på stedet hevder at han gikk på krykker og befant seg over hundre meter fra grensegjerdet da han ble truffet. Israel har ikke kommentert disse opplysningene.

Ni palestinere ble såret i sammenstøt med israelske styrker ved grensegjerdet fredag kveld, ifølge helsedepartementet på Gazastripen. Hæren i Israel hevder at en av deres stridsvogner beskjøt en militær Hamas-stilling etter at eksplosiver ble kastet mot grensegjerdet.

De planlagte demonstrasjonene lørdag ettermiddag markerer at det har gått ett år siden begynnelsen på protester som er blitt holdt nærmest ukentlig nær grensa mot Israel. Over 200 palestinere skal ha blitt drept av israelske styrker i forbindelse med protestene.

Personvernpolicy