Trump dropper nye sanksjoner mot Nord-Korea

Donald Trump sier han og Kim Jong-un kom godt overens i Vietnam, selv om toppmøtet mellom dem ikke kan sies å ha vært en suksess. Trump sier han har stoppet nye planlagte sanksjoner for de er unødvendige akkurat nå. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Donald Trump sier han og Kim Jong-un kom godt overens i Vietnam, selv om toppmøtet mellom dem ikke kan sies å ha vært en suksess. Trump sier han har stoppet nye planlagte sanksjoner for de er unødvendige akkurat nå. Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Donald Trump bekrefter at han vil stoppe innføringen av nye sanksjoner mot Nord-Korea. Han mener landet har lidd nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag utdypet Trump budskapet han kom med i en Twitter-melding for en uke siden. Da overrasket han det politiske miljøet i Washington med en beskjed om at han ville droppe sanksjonene finansdepartementet hadde forberedt.

– De lider fælt i Nord-Korea. de har det vanskelig i Nord-Korea. Og jeg tror ytterligere sanksjoner er unødvendige nå. Det betyr ikke at jeg kan innføre dem senere, men nå er de unødvendige, sa Trump til journalister ved godset hans i Florida.

Trump sier også at han fortsatt setter pris på vennskapet med Nord-Koreas autoritære leder Kim Jong-un. Forrige måned endte toppmøtet mellom de to lederne uten at de kom fram til noen avtale eller slutterklæring.

– Vi kom godt overens. Vi forstår hverandre. Jeg synes det er viktig å bevare et sånt forhold så lenge du kan, sa presidenten.

Personvernpolicy