Åpen for alle - alltid

Neeson beklager historien om at han ville drepe en svart mann

Liam Neeson beklager historien han fortalte om hvordan han ønsket å drepe en tilfeldig svart mann som hevn etter at en nær venn ble voldtatt for 40 år siden. Arkivfoto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB scanpix
Liam Neeson beklager historien han fortalte om hvordan han ønsket å drepe en tilfeldig svart mann som hevn etter at en nær venn ble voldtatt for 40 år siden. Arkivfoto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespiller Liam Neeson beklager at han fortalte historien om hvordan han fylt av hevntanker ønsket å drepe en svart mann for 40 år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg bommet fullstendig og såret folk i en tid der språket brukes som et våpen, sier Neeson om et intervju han gjorde i februar.

Der fortalte skuespilleren om raseriet han følte etter at en nær venn ble voldtatt av en svart mann. Han sa han gikk rundt i gatene og håpet å treffe en svart mann han kunne drepe.

Skuespilleren sier han nå har hatt tid til å reflekter rundt «mine fullstendig uakseptable tanker og handlinger den gangen». Han beklager de «smertefulle og splittende» uttalelsene «som overhodet ikke reflekterer mine følelser eller den jeg er».

Les mer: Liam Neeson-premiere avlyst etter rasisme-anklager

Fortellingen opprørte svært mange og førte til en storm av negative tilbakemeldinger. Samtidig mente enkelte at det var modig av Neeson å avsløre de mørke tankene han bar på og som han senere klarte å kvitte seg med.

I et intervju med «Good Morning America» bedyret han at han ikke var rasist og hadde lagt den voldelige hevnlysten bak seg etter å ha fått hjelp av venner og en prest.