Fem menn pågrepet etter massakre i Mali

Fem menn er pågrepet etter angrepet som kostet over 160 mennesker livet i Mali for en uke siden. Arkivfoto: Tabital Pulaaku / AP / NTB scanpix
Fem menn er pågrepet etter angrepet som kostet over 160 mennesker livet i Mali for en uke siden. Arkivfoto: Tabital Pulaaku / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem menn er pågrepet, mistenkt for å ha vært blant angriperne som sto bak en massakre på mer enn 160 mennesker Mali for en uke siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De fem pågrepne var såret og var på sykehus sammen med overlevende etter massakren da de ble pågrepet, opplyser militære kilder.

– Etter at vi transporterte den første gruppen med sårede, oppdaget vi at det var en angriper blant dem, sier en militær kilde i Mopti, sentralt i landet. En annen kilde i forsvaret iser at en tjenestemann som besøkte sykehuset, spurte den mistenkte gjerningsmannen, som innrømmet å ha deltatt i angrepet.

Ytterligere fire menn ble identifisert «som angripere», og påtalemyndigheten besluttet å overføre dem til hovedstaden.

Angrepet 23. mars var det verste i Mali siden franske styrker drev tilbake jihadistgrupper som hadde tatt kontroll over de nordlige delene av landet. Minst 160 gjetere som tilhører folkegruppen fulani, ble drept i angrepet. Milits bestående av en annen folkegruppe, dogon, beskyldes for å stå bak. Det har i lang tid vært konflikter mellom de to gruppene om landområder.