Sprekt kongepar imponerer utenriksministeren: – Topp kvalitet!

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er på sitt fjerde statsbesøk sammen med kongeparet. Hun er imponert over tempoet deres. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er på sitt fjerde statsbesøk sammen med kongeparet. Hun er imponert over tempoet deres. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide synes det kan gå raskt for seg når hun følger kongeparet på tur. – Hemmeligheten er å sove godt om natten, tipser kongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alder er ingen hindring for kong Harald (82) og dronning Sonja (81), som denne uken er i full fres på statsbesøk i Chile.

– De er godt voksne, det er det ingen tvil om. Men jeg har ikke akkurat merket noen reduksjon i tempoet av den grunn. Dette er mitt fjerde statsbesøk med kongen og dronningen, og tre av dem har vært til land langt bort. Først til Argentina og Kina i fjor, og nå hit, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NTB i Chiles hovedstad Santiago.

Viktig bidrag

Selv om Søreide Eriksen er svært reisevant, merker hun at tempoet er høyt på turene med kongeparet. Men først og fremst er hun veldig takknemlig for jobben de kongelige gjør.

– Det er en fantastisk styrke å ha et så aktivt og engasjert kongepar som det vi har. Det er en veldig viktig døråpner for Norge og norske interesser. De bidrar alltid til at vi når de målene vi har for disse reisene, sier hun.

– Det er ingenting å si på verken interessen, engasjementet, tempoet eller forberedelsene kongeparet har til turene. Det er som alltid topp kvalitet.

Kongetips

Under et pressemøte i Santiago torsdag fikk kongeparet selv spørsmål om hva som er hemmeligheten for å holde ut på reisene.

– Det er å sove godt om natten, sa kongen.

– Å holde seg i form, skjøt dronningen inn.

Kongen benyttet anledningen til å takke UD for planleggingsjobben det gjør i forbindelse med reisene. Han hadde ingenting å utsette på det til tider tette programmet som er lagt opp for de seks dagene de nå er i Chile.

– Sånn er statsbesøk. Enten så gjør vi statsbesøk, og da blir det sånn. Eller så gjør vi ikke statsbesøk, sa han.

Personvernpolicy