Sør-Koreas president skal møte Trump

President Moon Jae-in i Sør-Korea skal møte Donald Trump for å diskutere mulige veier mot atomnedrustning og fred på Koreahalvøya. Foto: Bae Jae-man / Yonhap / AP / NTB scanpix
President Moon Jae-in i Sør-Korea skal møte Donald Trump for å diskutere mulige veier mot atomnedrustning og fred på Koreahalvøya. Foto: Bae Jae-man / Yonhap / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Koreas president Moon Jae-in reiser til Washington om to uker for å møte sin kollega Donald Trump og diskutere forholdet til Nord-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I toppmøtet som skal holdes 10. og 11. april, skal de to presidentene diskutere hvordan atomnedrustning i Nord-Korea og fred på Koreahalvøya kan oppnås, heter det i en uttalelse fra den sørkoreanske regjeringen.

Den USA-ledede diplomatiske innsatsen for å få Nord-Korea til å gi opp sitt atomprogram står på stedet hvil etter forrige måneds mislykkede toppmøte mellom Trump og Nord-koreas leder Kim Jong-un. Møtet i Vietnam ble avsluttet uten noen avtale. Etter møtet truet Nord-Korea med å trekke seg fra den diplomatiske dialogen og begrunnet dette med at USA ikke hadde gjort noe for å matche nedrustningsskrittene Nord-Korea tok i fjor.