USA-ledet koalisjon erkjenner å ha drept 1.257 sivile i Syria siden 2014

Den USA-ledede koalisjonen som har kjempet mot IS, erkjenner tap av over 1.200 sivile liv i flyangrep siden 2014. En uavhengig gruppe mener tapene er over seks ganger så høye. Forrige uke mistet IS sitt siste geografiske fotfeste. Arkivfoto: Maya Alleruzzo / AP / NTB scanpix
Den USA-ledede koalisjonen som har kjempet mot IS, erkjenner tap av over 1.200 sivile liv i flyangrep siden 2014. En uavhengig gruppe mener tapene er over seks ganger så høye. Forrige uke mistet IS sitt siste geografiske fotfeste. Arkivfoto: Maya Alleruzzo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Koalisjonen USA har ledet i kampen mot IS, erkjenner at 1.257 sivile er drept i flyangrep siden operasjonen i Syria startet i 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse sier koalisjonen at den har gjennomført 34.038 angrep fra august 2014 fram til slutten av februar i år.

– Uten at det har vært hensikten, er minst 1.257 sivile drept i koalisjonens angrep siden 2014, heter det i uttalelsen. Koalisjonen sier den har mottatt 147 rapporter om mulige sivile drepte og sårede, men bare har avsluttet gjennomgangen av én av dem og funnet at den var troverdig. Den aktuelle rapporten gjelder et angrep mot en ammunisjonsfabrikk i Irak i 2017. To sivile ble såret. De øvrige 146 rapportene er fortsatt åpne, og koalisjonen har ikke konkludert. Fem av dem ble først ansett for ikke å været troverdige, men er gjenåpnet etter at det har kommet nye opplysninger.

Airwars, en uavhengig gruppe som holder oppsyn med sivile tap i flyangrep verden over, anslår at minst 7.595 sivile er drept i koalisjonens angrep. Det er over seks ganger så mange som koalisjonen selv innrømmer.

Koalisjonens redegjørelse dekker ikke de siste ukenes angrep mot det siste IS-kontrollerte territoriet i Syria. Det tidligere selverklærte kalifatet som ble kontrollert av ekstremistgruppen, har smuldret opp og blitt gjenerobret. Forrige uke erklærte USA at det hadde opphørt å eksistere.

Aktuelt: Sterke reaksjoner på at Danmark vil frata IS-barn statsborgerskapet

Personvernpolicy