Prins William til New Zealand

Prins William, som er nummer to i den britiske arverekken og fremtidig statsoverhode også på New Zealand, skal besøke landet i april. Arkivfoto: Phil Noble / PA / AP / NTB scanpix
Prins William, som er nummer to i den britiske arverekken og fremtidig statsoverhode også på New Zealand, skal besøke landet i april. Arkivfoto: Phil Noble / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Prins William reiser til New Zealand neste måned for å hedre de drepte etter moskeangrepene for to uker siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsen, som er nummer to i den britiske arverekken, skal besøke New Zealand på vegne av sin bestemor, dronning Elizabeth, som formelt er statsoverhode i øyriket i Stillehavet.

Tredje besøk

– Besøket er nok et tegn på at denne nasjonen alltid vil stå sammen med dem som blir berørt av terror og med Christchurchs innbyggere, sa New Zealands statsminister Jacinda Ardern da hun torsdag kunngjorde prinsens reiseplaner. Ifølge kongehuset er det Ardern som har tatt initiativ til besøket.

– Prinsen skal møte de berørte etter angrepet og hedre den ekstraordinære medfølelsen og solidariteten New Zealands befolkning har vist de siste ukene, heter det i en uttalelse fra hoffet. Prins William besøkte også Christchurch etter jordskjelvet som krevde 185 menneskeliv i 2011, og han og kona, hertuginne Kate, besøkte byen i 2014.

– Vær sterk

Den britiske kongefamilien har tidligere uttrykt sympati etter angrepet mot to moskeer der 50 mennesker ble drept for snart to uker siden. En australsk høyreekstremist er pågrepet.

William og Kate og prins Harry og hans kone Meghan sendte en felles melding etter angrepet.

– Ingen skal behøve å føle frykt når de går til et hellig gudshus, skrev de i meldingen som ble avsluttet med ordene «kia kaha», som betyr «vær sterk» på urfolket maorienes språk.

Personvernpolicy