Åpen for alle - alltid

Italia gir statsborgerskap til migrantbarn som avverget terrorangrep

Italias innenriksminister Matteo Salvini hyller migrantbarna som avverget en terrorhendelse på en kapret buss forrige uke. Som belønning ønsker han å gi de italienske statsborgerskap. Foto: Riccardo Antimiani / AP / NTB scanpix
Italias innenriksminister Matteo Salvini hyller migrantbarna som avverget en terrorhendelse på en kapret buss forrige uke. Som belønning ønsker han å gi de italienske statsborgerskap. Foto: Riccardo Antimiani / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Italias innenriksminister Matteo Salvini gir to migrantbarn statsborgerskap etter at de forrige uke bidro til å avverge et terrorangrep på en kapret buss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

13 år gamle Ramy Shehata og 12 år gamle Adam el Hamami var blant 51 elever i en buss som ble kapret i nærheten av Milano forrige uke.

Sjåføren dynket bussen med bensin og sa han ville sette fyr på den som en protest mot migrantdødsfall i Middelhavet. Han låste dørene med kjetting og samlet inn det han trodde var alles mobiltelefoner. Men Shehata og Hamami gjemte unna sine telefoner og ringte politiet, som kjapt rykket ut og avverget ugjerningen.

Nå blir de to barna hyllet som helter i Italia. Onsdag møtte innenriksminister Matteo Salvini fem av barna, inkludert Shetata og Hamami som er fra henholdsvis Egypt og Marokko. Politibetjenter som var med på å avverge terrorhendelsen, var også til stede.

Salvini, som er partileder i det innvandringskritiske ytre-høyrepartiet Ligaen, vil nå å gi de to guttene italienske pass.

Busshendelsen har gjenåpnet debatten om den italienske statsborgerloven, og opposisjonspartiet PD etterlyser italiensk pass til alle annengenerasjons migrantbarn. Barn som er født i Italia av utenlandske foreldre, kan i dag bare søke om statsborgerskap først når de blir 18 år gamle.