Brite ville rømme fra Australia på vannscooter

Australsk politi har pågrepet en etterlyst britisk mann, som skal ha forsøkt å forlate landet på vannscooter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i delstaten Queensland fikk mandag tips om en mann som hadde satt ut en vannscooter ved Cape York lengst nord i landet. Ifølge tipseren hadde mannen ekstra forsyninger av mat og bensin, i tillegg til at han muligens var bevæpnet med en armbrøst.

Sammen med føderalt politi og grensevakter slo delstatspolitiet til mot mannen, som ble pågrepet på en grunne ved øya Saibai bare noen kilometer fra Papua Ny-Guineas kyst.

Den 57 år gamle briten var etterlyst for grov narkotikakriminalitet i delstaten Western Australia, og politiet tror han prøvde å rømme til nabolandet i nord.

– Den som tror de kan reise inn eller ut av Australia i dette området uten å bli oppdaget, må tro om igjen. Denne pågripelsen er et tydelig signal til potensielle rømlinger: Ingen når over større deler av Australia enn oss, og vi vil bruke alle våre ressurser på å gripe deg og stille deg for retten, sa representanter for grensepolitiet og det føderale politiet etter pågripelsen

Før han ble tatt, hadde 57-åringen krysset Torresstredet, som her er rundt 150 kilometer bredt. Det er flere øyer, de fleste av dem australske, på havstrekningen som skiller Australia og Papua Ny-Guinea.