Åpen for alle - alltid

Pandaene i San Diego skal hjem til Kina

Etter mange år på utlån til en dyrehage i San Diego, skal kjempepandaene Bai Yun og Xiao Liwu snart vende snuten hjemover mot Kina. Arkivfoto: San Diego Zoo Global / AP / NTB scanpix
Etter mange år på utlån til en dyrehage i San Diego, skal kjempepandaene Bai Yun og Xiao Liwu snart vende snuten hjemover mot Kina. Arkivfoto: San Diego Zoo Global / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to kjempepandaene som har vært det største trekkplasteret i dyrehagen i San Diego, skal snart reise hjem igjen til Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pandaene Bai Yun og Xiao Liwu – en 27 år gammel hunn og hennes 6 år gamle sønn – har vært på utlån til dyrehagen i California som en del av et program for å bevare arten. Avtalen mellom Kina og San Diego er i ferd med å løpe ut, og i april skal de to krysse Stillehavet og komme hjem.

– Selv om det er trist at de drar, har vi store forventninger for fremtiden. I samarbeid med våre kolleger i Kina, er San Diego Zoo Global klare for å forplikte oss til neste steg i pandaprogrammet, sier dyrehagens driftssjef.

Arten var utrydningstruet da dyrehagen begynte samarbeidet med kineserne for 25 år siden. Den regnes fortsatt som sårbar, og artens eksistens i frihet er fortsatt truet, selv om programmet har bidratt til at faren for utrydding er redusert.