Norwegian deltar på møte med Boeing i USA

<p>Foto: Heiko Junge/NTB scanpix</p>
Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

Norwegian bekrefter at de deltar på Boeings møte i USA onsdag. Det amerikanske selskapet jobber for å få 737 MAX på vingene igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan bekrefte at vi har representanter som skal delta på møtet i morgen, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion-Gibson i Norwegian til NTB.

Selskapet vil imidlertid ikke oppgi hvem eller hvor mange representanter som deltar på møtet.

– Jeg har ingen ytterligere kommentarer utover dette nå.

Boeing har invitert over 200 piloter, tekniske sjefer og representanter for myndighetene til et møte i delstaten Washington onsdag. Møtet er et tegn på at rettingen av programvareproblemet på flytypen snart er ferdig, skriver Reuters , men minner om at myndigheten fortsatt må godkjenne oppdateringen.

Møtet er en del av en plan for å nå ut til alle nåværende og fremtidige operatører som bruker 737 MAX, samt de relevante landenes luftfartsmyndigheter, for å diskutere oppdateringer i programvaren og opplæringen, skriver Boeing i en uttalelse.

Norwegian ble tidligere denne måneden tvunget til å sette sine 18 Boeing 737 MAX 8-fly på bakken etter at 157 mennesker mistet livet da et Ethiopian Airlines-fly av samme modell styrtet kort tid etter avgang i Etiopia.

Personvernpolicy