Flere juridiske floker venter for Trump

Selv om Robert Mueller ikke fant noen bevis om russisk samrøre da Donald Trump ble valgt til president, er det andre granskinger som kan komme mindre heldig ut for presidenten. Selv mener Trump han ble fullstendig renvasket av Muellers rapport. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Selv om Robert Mueller ikke fant noen bevis om russisk samrøre da Donald Trump ble valgt til president, er det andre granskinger som kan komme mindre heldig ut for presidenten. Selv mener Trump han ble fullstendig renvasket av Muellers rapport. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Donald Trump hevder seg «fullstendig renvasket» av Mueller-granskingen, er det fortsatt mange juridiske skjær i sjøen for USAs president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I New York er føderale og delstatlige etterforskere langt inne i sine egne undersøkelser rundt Trump og folkene i hans omkrets. Granskere ser blant annet på mulig korrupsjon i presidentens innsettelseskomité for to år siden og på utbetalinger for å få folk til å tie, skandalen som endte med at Trumps advokat Michael Cohen erklærte seg skyldig i valgkamplovbrudd.

– De er høyst reelle og alvorlige. Hvis du er Trump, må dette, på ett vis, føles som en større trussel enn russlandsgranskingen, sier Patrick J. Cotter, en tidligere føderal aktor i New York.

Kommentar: «Mistanken mot Trump lever videre»

Den delstatlige påtalemyndigheten i New York har nylig startet en sivilrettslig gransking av påstander om at Trump overdrev sin egen formue da han søkte om lån for eiendomsprosjekter og et mislykket forsøk på å kjøpe fotballaget Buffalo Bills. En tilsynsmyndighet skal undersøke om Trump har gitt feilaktige opplysninger til forsikringsselskaper.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump har avvist etterforskningene i New York og mener de er politisk motivert. Det punktet kommer han trolig til å gjenta i kjølvannet av Muellers rapport, skriver nyhetsbyrået AP. Søndag konkluderte justisdepartementet med at Mueller etter to år ikke hadde funnet bevis for at Trumps valgkampapparat «konspirerte og koordinerte» med russerne for å påvirke valget i 2016.

Bakgrunn: Mueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland