Over 600 døde etter syklon

En landsbyboer redder det som er igjen av et tøystykke nær en vei som er ødelagt i Nhamatanda. Foto: AP / NTB scanpix
En landsbyboer redder det som er igjen av et tøystykke nær en vei som er ødelagt i Nhamatanda. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 600 mennesker er bekreftet omkommet etter syklonen som satte store landområder under vann i Mosambik, Zimbabwe og Malawi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge FN er minst 615 bekreftet omkommet etter at syklonen rammet de tre landene forrige fredag. 417 er døde i Mosambik, 139 i Zimbabwe og 59 i Malawi, opplyste FNs nødhjelpskoordinator OCHA i Genève lørdag.

Tallet er ventet å stige ytterligere etter hvert som man får mer informasjon fra områdene som er blitt hardest rammet av syklonen Idai og flommen som fulgte i dens kjølvann.

Nesten 90.000 personer i Mosambik har fått midlertidig losji, men tusenvis av andre venter fortsatt på hjelp i områder som ligger under vann. Myndighetene i landet anslår at rundt 1 million mennesker er rammet av uværet.

Hjelpearbeidet intensiveres etter at FN har advart om risiko for sykdomsutbrudd.

– Vi har en ubegripelig naturkatastrofe over oss. En katastrofe som bare kan måle seg med de største som finnes, sa miljøvernminister Celso Correia til journalister i havnebyen Beira i Mosambik lørdag.

– Beklageligvis var det ingen i regionen eller i resten av verden som kunne forutse at katastrofen skulle få et slikt omfang, sa han.