Frankrike slår hardere ned på «gule vester»-protester

Stålbeskyttelser settes opp rundt den berømte restauranten Fouquet's på Champs-Élysées i Paris fredag. Selv om det er innført forbud mot demonstrasjoner i området, forbereder byen seg på at det kan bli protester der lørdag. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
Stålbeskyttelser settes opp rundt den berømte restauranten Fouquet's på Champs-Élysées i Paris fredag. Selv om det er innført forbud mot demonstrasjoner i området, forbereder byen seg på at det kan bli protester der lørdag. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag er det ventet nye demonstrasjoner fra protestbevegelsen De gule vestene i Frankrike, til tross for at myndighetene har innført hardere linje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Protestbevegelsen De gule vestene planlegger nye protester i Frankrike. Myndighetene har innført forbud mot demonstrasjoner på Champs-Élysées og rundt nasjonalforsamlingen etter omfattende ødeleggelser forrige helg.

Lignende forbud er kunngjort for sentrum av byene Toulouse, Bordeaux, Dijon, Rennes og Nice. I sistnevnte by er den kinesiske president Xi Jinping på plass for å møte sin franske motpart Emmanuel Macron denne helga.

Gule vester-bevegelsen begynte i november i fjor som en protest mot økte drivstoffavgifter, som myndighetene ville innføre som et miljøtiltak. Etter hvert har bevegelsen også fremmet en lang rekke andre krav for å bedre lavtløntes kår og minske økonomiske ulikheter i samfunnet og for å protestere mot president Emmanuel Macrons reformpolitikk.