Fire pågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester i Sør-Korea

En sørkoreansk etterforsker demonstrerer et spionkamera installert i en hårføner, mens bildet fra kameraet vises på skjermen i bakgrunnen. Politiet i landet har pågrepet fire personer for å ha installert slike kameraer på hotellrom og lagt ut bildene på en nettside. Foto: Yun Dong-jin / AP / NTB scanpix
En sørkoreansk etterforsker demonstrerer et spionkamera installert i en hårføner, mens bildet fra kameraet vises på skjermen i bakgrunnen. Politiet i landet har pågrepet fire personer for å ha installert slike kameraer på hotellrom og lagt ut bildene på en nettside. Foto: Yun Dong-jin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørkoreansk politi har pågrepet fire personer som er mistenkt for å ha snikfilmet 1.600 hotellgjester og lagt ut materialet på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De små spionkameraene var ifølge politiet plassert i TV-dekodere, hårfønere og stikkontakter i 42 rom i 30 hoteller i landet.

De fire skal ha tjent rundt 7 millioner won, rundt 52.000 kroner, på å poste eller streame opptakene på en nettside de opprettet mot slutten av fjoråret.

Blir de dømt, kan de to hovedmistenkte risikere opptil sju års fengsel, ifølge sørkoreansk politi. En av dem skal ha installert kameraene etter å ha sjekket inn på hotellene som gjest. Den andre skal ha satt opp og styrt nettsiden, som nå er stengt.

De øvrige to som er siktet i saken, skal ha kjøpt inn spionkameraer eller ha finansiert nettsiden.

Ulovlig distribusjon av bilder fra skjulte kameraer er et vedvarende problem i Sør-Korea. Tusenvis av kvinner deltok i fjor i flere demonstrasjoner i Seoul med krav om skjerpede tiltak mot fenomenet.

Ifølge politiet er det første gang det blir gjort pågripelser i Sør-Korea for strømming av hotellgjesters privatliv via en nettside basert i utlandet.