Nicaragua vil løslate fanger for å få i gang fredssamtaler

Politiet pågriper demonstranter i Managua i Nicaragua sist lørdag. Demonstrasjoner er forbudt i landet, men har vært hyppige siden protester mot regimet blusset opp i april i fjor. Nå lover regjeringen å løslate alle som er fengslet i forbindelse med protestene, om fredsforhandlingene blir gjenopptatt slik at landet kommer ut av den politiske krisen. Foto: Alfredo Zuniga / AP/ NTB scanpix
Politiet pågriper demonstranter i Managua i Nicaragua sist lørdag. Demonstrasjoner er forbudt i landet, men har vært hyppige siden protester mot regimet blusset opp i april i fjor. Nå lover regjeringen å løslate alle som er fengslet i forbindelse med protestene, om fredsforhandlingene blir gjenopptatt slik at landet kommer ut av den politiske krisen. Foto: Alfredo Zuniga / AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Nicaragua sier onsdag at de vil løslate politiske fanger for å gjenoppta fredsforhandlingene med opposisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser spesialutsending og forhandler Luis Angel Rosadilla på en pressekonferanse onsdag.

Nicaraguas myndigheter skal ha gått med på å frigi fengslede medlemmer av opposisjonen i løpet av 90 dager, for å få i gang forhandlinger slik at landet kan komme ut av den politiske krisen som nå har vart i 11 måneder.

Det framgår ikke hvor mange personer som skal løslates, men president Daniel Ortega regjering vil løslate alle personer som er pågrepet i forbindelse med protestene» som blusset opp i april i fjor.

Minst 700 personer skal være pågrepet og 325 har mistet livet i sammenstøtene. Flere busslaster med politiske fanger ble løslatt i slutten av februar, men flere hundre personer skal fremdeles være fengslet.

Demonstrasjonene i fjor startet mot en omstridt pensjonsreform, men utviklet seg til bredere protest mot president Ortega. Myndighetene begynte å slå hardt ned på demonstrasjoner mot regjeringen, som har forbudt slike protestaksjoner.

Tusenvis av nicaraguanere har flyktet etter opptøyene brøt ut.

Opposisjonen anklager 73 år gamle Ortega for å lede et korrupt og inkompetent diktatur i landet.