Metamfetamin gjemt i te og kjeks i Filippinene

Narkotikapolitiet viser fram mer enn 160 kilo metamfetamin skjult i teposer som de fant etter et raid i Alabang i Muntinlupa øst for Manila på Filippinene. Foto: AP / NTB scanpix
Narkotikapolitiet viser fram mer enn 160 kilo metamfetamin skjult i teposer som de fant etter et raid i Alabang i Muntinlupa øst for Manila på Filippinene. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amfetamin for nesten 180 millioner kroner er funnet skjult i teposer og kjeksbokser i årets hittil nest største narkotikabeslag i Filippinene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Filippinske myndigheter opplyser at tre kinesere og en kinesiskfilippinsk tolk er pågrepet i saken sent tirsdag.

Til tross for president Rodrigo Duterte økte innsats i krigen mot narkotika i landet, fortsetter narkotikahandel å være et stort problem.

Tirsdagen aksjon fant sted i bedre boligområde og utenfor et kjøpesenter i Alabang utenfor Manila, ifølge Filippinenes narkotikapoliti.

Under dekke av å skulle kjøpe narkotika, avdekket politiet amfetamin med en gateverdi til 1,1 milliarder pesos. Narkotikaen var skjult i teposer og kjeksbokser, tilsvarende beslag er gjort i Malaysia, Thailand og Myanmar, noe som kan tyde på at det er et internasjonalt nettverk som står bak distribusjonen.

Siden president Duterte kom ti makten i midten av 2016 og løftet krigen mot narkotika fram til å være et nasjonalt sikkerhetsproblem, er mer enn 5.000 personer drept i narkorelaterte sammenstøt med politiet.