WSJ: Joe Biden stiller som presidentkandidat i 2020

Tidligere visepresident Joe Biden skal ha planer om å gå for presidentjobben. Foto: Nati Harnik / AP / NTB scanpix
Tidligere visepresident Joe Biden skal ha planer om å gå for presidentjobben. Foto: Nati Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere visepresident Joe Biden skal ha henvendt seg til en håndfull støttespillere og bedt om hjelp til å stille som kandidat til presidentvalget neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Barack Obamas visepresident fra 2009 til 2017 skal ifølge Wall Street Journal ha kontaktet sine tilhengere fordi han trenger rask hjelp til å samle sammen en valgkamppott på flere millioner dollar.

Tirsdag skal han har ringt minst seks personer for å si at han har tenkt å stille som presidentkandidat og for å be dem hjelpe ham med å samle inn penger fra rike donorer.

Biden er godt kjent, populær og sett på som en av de store tungvekterne blant Demokratene. Skulle Biden vinne et valg i 2020, vil han imidlertid være fylt 78 år når han tas i ed som president i januar 2021.

Det har versert rykter om at Biden vurderer å stille, og han har selv hintet til det. Lørdag forsnakket han seg i et intervju og så ut til å stanse seg midt i sen setning om temaet. Mandag kommenterte sittende president Donald Trump episoden og ga Biden en smakebit på Twitter på hva han kan vente seg av fornærmelser om han faktisk stiller.

– Joe Biden fikk tungen i lås i helga da han ikke var i stand til å avgi en svært enkel setning om sin avgjørelse om å prøve å bli president. Bli vant til det, enda et individ med lav IQ!