West Virginia saksøker biskop og bispedømme

Påtalemakten i West Virginia har tatt ut tiltale mot biskop Michael Bransfield (bildet) og bispedømmet Wheeling-Charleston. Foto: AP / NTB scanpix
Påtalemakten i West Virginia har tatt ut tiltale mot biskop Michael Bransfield (bildet) og bispedømmet Wheeling-Charleston. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten i West Virginia i USA saksøker et katolsk bispedømme og dets tidligere leder fordi de med viten og vilje skal ha ansatt overgripere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisministeren i West Virginia, Patrick Morrisey, tok tirsdag ut tiltale mot bispedømmet Wheeling-Charleston og dets tidligere overhode, biskop Michael Bransfield.

Ifølge tiltalen unnlot biskopen og bispedømmet å gjennomføre tilstrekkelig bakgrunnssjekk og ansatte med viten og vilje prester og andre som jobbet med barn og unge, til tross for troverdige anklager om at de hadde begått seksuelle overgrep.

De katolske kirke har selv gransket anklagene og kunngjorde for en uke siden at Bransfield var suspendert fra sine kirkelige plikter.

– Den katolske kirke har lenge skjult og benektet at de huset prester som begikk overgrep mot barn, også her i West Virginia, sier Morrisey.

– Bispedømmet må nå fortelle hva de vet. Kirken må åpne sine arkiver for offentligheten og fortelle hva som ble gjort med hver og en av de troverdige anklagene om seksuelle overgrep man fikk kjennskap til, men samtidig beskytte identiteten til ofrene og deres familier, sier Morrisey.

Bispedømmet Wheeling-Charleston har ikke kommentert tiltalen.