Mer enn 100.000 er i fare i Mosambik etter syklon

Bilde fra lufta over Beira i Mosambik der over 90 prosent av byen er ødelagt av syklonen Idai og ekstremværet og flommen som fulgte. Foto: Caroline Haga / AP / NTB scanpix
Bilde fra lufta over Beira i Mosambik der over 90 prosent av byen er ødelagt av syklonen Idai og ekstremværet og flommen som fulgte. Foto: Caroline Haga / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Filipe Nyusi sier Mosambik er midt i en humanitær katastrofe i kjølvannet av syklonen Idai. Mer enn 1.000 mennesker fryktes omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag uttalte president Nyusi at det var offisielt bekreftet 84 døde, men at han hadde fått et helt annet syn på omfanget av katastrofen da han tidligere på dagen fløy over områdene der syklonen hadde herjet.

– Alt tyder på at vi kan komme opp i over tusen døde. Det er en humanitære katastrofe. Mer enn 100.000 mennesker er i fare, sa han i en tale til nasjonen.

Syklonen Idai traff Mosambik torsdag i forrige uke og fortsatte over Zimbabwe de neste to døgnene. Selv før den tropiske syklonen Idai slo inn over land i slutten av forrige uke, krevde kraftig regn og oversvømmelser 50 liv i nabolandet Malawi.

I Zimbabwe er så langt 98 funnet døde og minst 217 registrert savnet.