Minst 24 personer omkom i togulykke i Kongo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 24 personer mistet livet og 31 er skadd etter at et godstog med blindpassasjerer sporet av i Kasai-provinsen i Kongo søndag, melder myndighetene i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har funnet 24 døde, de fleste barn. Det er et foreløpig tall, ettersom flere av vognene fremdeles ligger på siden, sier en av de offentlig tjenestemennene i jernbanenes eget politi i Bena Leka, 140 kilometer nord for Kananga, som er en av de største byene i Kasai-provinsen i midten av landet.

De fleste av de omkomne var blindpassasjerer og skulle ikke ha befunnet seg om bord på et godstog.

Letingen er foreløpig innstilt over natta. Flere vogner skal ha falt i vannet fordi toget var på vei over en bro over elva Luembe da ulykken inntraff, mens fem vogner fremdeles ligger veltet over på siden.

Flere alvorlig skadde ble brakt til sykehus i Kakenge.

– Vi er overveldet av antallet skadde. Vi jobber så fort vi kan. Så langt har vi lagt inn 31 personer, uttalte doktor Jean Claude Tshimanga ved Kakenge hospital søndag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nasjonale jernbanen i landet har bekreftet ulykken. Det er tredje ulykken på én måned i det sentrale Kongo. I februar omkom dessuten fem personer i en passasjertogulykke på en stasjon i Kalenda.

Togulykker i den tidligere belgiske kolonien forekommer hyppig og har ofte høye dødstall på grunn av dårlig vedlikeholdte skinneganger og gamle togsett fra 1960-tallet.