Pentagon avviser at USA vil beholde 1.000 soldater i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pentagon avviser at USA jobber med planer om å la en styrke på 1.000 soldater bli værende i Syria, slik Wall Street Journal hevdet søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wall Street Journal meldte søndag at slike planer forelå, og avisen oppga å ha kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet.

Noen timer etter kom kontrabeskjeden fra USAs forsvarssjef Joseph Dunford, blant annet videreformidlet på Twitter av Washington Examiner :

– En påstand denne kvelden fra en større amerikansk avis om at det amerikanske militæret jobber med planer om å beholde nærmere 1.000 mannskaper i Syria medfører ikke riktighet. Det har ikke vært noen endringer i planene som ble kunngjort i februar, og vi fortsetter å iverksette presidentens ordre om trekke ut amerikanske styrker til en gjenværende tilstedeværelse, heter det i en melding fra Dunford.

Langdryge forhandlinger med Tyrkia, med europeiske allierte og med USA-støttede kurdiske styrker har så langt ikke ført til enighet om å få dannet en sikkerhetssone i det nordøstre Syria, noe som var en del av Trumps plan for å trekke alle amerikanske soldater ut av Syria.

At USA skulle ønske å beholde 1.000 soldater i Syria, ville vært stikk i strid med hva president Donald Trump sa da han for få måneder siden kunngjorde at han ville trekke alle amerikanske soldater ut av det krigsherjede landet.