«Det er hardt å si farvel»

På konas facebook-vegg har ektemannen Pawel lagt ut hennes gripende avskjedsord til ham og deres venner.
På konas facebook-vegg har ektemannen Pawel lagt ut hennes gripende avskjedsord til ham og deres venner. Foto: facebook.com/stella.mbicha
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jeg kan ikke tro jeg ikke lengre er i denne verden med deg». Stella Osebe omkom sammen med parets sønn, Adam.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På hennes Facebook-vegg ligger ektemannens Pawels gripende farvel med Stella Osebes. Det er uvisst om hun rakk å kontakte ham før flyet styrtet.

Osebe, som var flyvertinne for Qatar, var om bord på det etiopiske flyet med 157 mennesker som styret. Stella og parets sønn Adam er blant de som er savnet.

«Jeg kan ikke tro jeg ikke lengre er i denne verden med deg», heter det i innlegget.

«Dette blir min siste beskjed til deg. Det er hardt å si farvel».

Stella var ansatt som flyvertinne i Qatar Airways. Etter ulykken var et faktum, har også flere venner publisert rørende hilsener på veggen til Stella Osebe.

Historien har blitt omtalt av en rekke afrikanske aviser.

Ulykken rammet Ethiopian Airlines rute 302 sist søndag. Flyet styrtet få minutter etter at det tok av fra flyplassen i Addis Abeba. Alle som var om bord mistet livet, deriblant norske Karoline Aadland. Det var passasjerer fra 35 nasjoner om bord på flyet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I ettertid er alle fly av samme type satt på bakken. For tiden granskes data fra flyets såkalte svarte bokser med ferdskriver og taleregistrator. Det kan gi sikre bevis på hva som er årsaken til ulykken – om det er en teknisk feil, en pilotfeil eller en kombinasjon.

– Flygeren sa han hadde problemer under oppstigningen og ba om å få returnere. Han fikk grønt lys til å snu, sa Ethiopian Airlines' administrerende direktør Tewolde GebreMarian til pressen på ulykkesdagen, skriver NTB.

Flightradar24 opplyser at flyet hadde ustabil hastighet under oppstigningen.

I et brev som Ethiopian Airlines har skrevet til de etterlatte og som nyhetsbyrået AFP har fått innsyn i, har flyselskapet blant annet satt opp et anslag over hvor lang tid det kan ta å få returnert de omkomnes eiendeler. I brevet anslås det også at det kan ta opptil et halvt år før alle de døde er identifisert.