Maduro lager militærenhet for å beskytte infrastruktur

Venezuelas president Nicolás Maduro har åpnet en militærenhet for å beskytte infrastrukturen etter strømkrisen som rammet landet. Foto: Henry Chirinos / AP / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro har åpnet en militærenhet for å beskytte infrastrukturen etter strømkrisen som rammet landet. Foto: Henry Chirinos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venezuelas president Nicolás Maduro har åpnet en militærenhet for å beskytte infrastrukturen etter strømkrisen som rammet landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Enheten skal sikre både fysisk og kybernetisk sikkerhet og vedlikehold av infrastruktur og utstyr, sa Maduro i en TV-sendt tale.

Han gjentok anklagen om at strømbruddene skyldes sabotasje og dataangrep utført av USA. Opposisjonelle i Venezuela mener i stedet at årsaken er korrupsjon, manglende vedlikehold og dårlig styring av energisektoren.

Millioner av mennesker i Venezuela var i en uke rammet av strømbrudd. Også sykehus mistet strømmen, og en rekke mennesker skal ha mistet livet. Strømbruddet rammet også lokalt næringsliv. Flere steder er det meldt om matmangel og plyndring av butikker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært