Nordkoreansk toppdiplomat sier USA kastet bort en gylden mulighet i Hanoi

Toppmøtet i Hanoi mellom Kim og Trump gikk ikke som planlagt. Nå sier en nordkoreansk toppdiplomat med at USA gikk glipp av en gylden mulighet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Toppmøtet i Hanoi mellom Kim og Trump gikk ikke som planlagt. Nå sier en nordkoreansk toppdiplomat med at USA gikk glipp av en gylden mulighet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nord-Koreas viseutenriksminister sier landets leder Kim Jong-un vurderer å snu i atomspørsmålet og anklager USA for å ha kastet bort en gylden mulighet i Hanoi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nord-Korea har ingen intensjoner om å nå et kompromiss dersom USA ikke tar de forsonende stegene vi har tatt, sier viseutenriksminister Choe Son Hui og peker Nord-Koreas midlertidige opphold i rakett- og atomtesting.

Choe sier USAs president Donald Trump kastet bort en gylden mulighet under toppmøtet i Hanoi i Vietnam.

– Kim kommer til å ta en beslutning snart om testingen skal gjenopptas, sier Choe.

Toppmøtet i Hanoi mellom Trump og Kim ble plutselig avbrutt, uten at de to undertegnet en avtale om stans i aktiviteten ved det nordkoreanske atomanlegget i Yongbyon i bytte mot sanksjonslette, slik planen var. Begge sa imidlertid etterpå at de er åpne for nye samtaler senere. Eksperter har i ettertid sagt at møtet var et tilbakeslag.

Møtet i Hanoi er Kim og Trumps andre møte på åtte måneder. De møttes første gang i Singapore i juni i fjor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært