Sojus-raketten har ankommet ISS

Et Sojus-romfartøy ble torsdag skutt opp fra Kasakhstan for å frakte to amerikanske astronauter og en russisk kosmonaut til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Foto: AP / NTB scanpix
Et Sojus-romfartøy ble torsdag skutt opp fra Kasakhstan for å frakte to amerikanske astronauter og en russisk kosmonaut til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Romfartøyet Sojus med to astronauter og en kosmonaut om bord har ankommet Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter en vellykket oppskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Turen fra jorden og til ISS tok om lag seks timer. De tre romfarerne skal være på ISS i et halvt år.

Sojus ble skutt opp fra romfartssenteret Bajkonur Kosmodrom i Kasakhstan klokka 21.14 norsk tid torsdag kveld. Om bord er den russiske kosmonauten Aleksej Ovtsjinin og de to amerikanske astronautene Nick Hague og Christina Hammock Koch.

– Sojus går nå i bane, og mannskapet er på vei til Den internasjonale romstasjonen, opplyste NASAs egen TV-stasjon etter oppskytingen.

Ovtsjinin og Hague skulle etter planen til ISS allerede i oktober i fjor. Men en feil med bæreraketten førte til at de måtte gjennomføre en dramatisk nødlanding få minutter etter oppskytingen. Begge kom uskadd fra hendelsen.