India og Pakistan gjenopptar diplomatisk kontakt

En indisk paramilitær soldat leker med et barn i tungt bevoktede Srinagar i den indiskkontrollerte delen av Kashmir. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix
En indisk paramilitær soldat leker med et barn i tungt bevoktede Srinagar i den indiskkontrollerte delen av Kashmir. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tjenestemenn fra India og Pakistan møttes i det som er den første diplomatiske kontakten mellom landene siden Kashmir-konflikten eskalerte i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tjenestemennene møttes torsdag i grenseposten i Attari, ifølge Indias utenriksminister Raveesh Kumar.

Partene diskuterte blant annet mulighetene for en ny grenseovergang som kan tillate indiske sikher tilgang til helgenskrinet Kartarpur Sahib i Punjab-provinsen i Pakistan. Sikhismens grunnlegger Guru Nanak tilbrakte sine siste 18 år ved skrinet.

– Initiativet er ment for å vende fiendtlighet om til vennskap, sier talsmann Mohamed Faisal for det pakistanske utenriksdepartementet.

Konflikten om Kashmir, som både India og Pakistan legger krav på, våknet til liv i februar etter et voldsomt terrorangrep mot paramilitære indiske styrker i Kashmir. India svarte med en rekke luftangrep, før Pakistan skjøt ned minst ett indisk jagerfly.

Atommaktenes rasling med våpnene utløste bekymring i verdenssamfunnet, men situasjonen har siden roet seg.